Alex

Na de winter kwam ik er achter dat ik een paar zomerbroeken écht niet meer paste. Ik was flink aangekomen maar dat had ik ook al wel gezien als ik voor de spiegel stond. Er moest nu echt iets gebeuren want ik voelde me er niet goed bij.  

 

Op Facebook had ik wel eens gelezen dat bekenden van mij baat hadden gehad bij de cursus ‘Fit & Slank’ o.l.v. Herriet van Triest. Dus begonnen mijn partner en ik ook aan dit avontuur dat 8 weken zou duren.  

Kort voor de eerste sessie sprak ik een kennis die met dit programma in 3 maanden 17,5 kilo was afgevallen. ‘Dan kan ik dat ook’, dacht ik bij mezelf.  

 

Toen ik voor het eerst bij Herriet op de weegschaal stond was ik nog meer overtuigd dat er iets moest gebeuren. Het was met mijn gewicht wel een beetje erg uit de hand gelopen. 

 

Twee dagen na de eerste sessie trouwde mijn zoon dus op die dag ‘was ik even vergeten dat ik was begonnen aan ‘Fit & Slank’. Ik heb die dag taart gegeten, een heerlijk 6 gangen diner genoten en de biertjes smaakten op die warme dag ook prima.  

En toch viel ik in die eerste week maar liefst 3 kilo af! Dat had ik dus écht niet verwacht op mijn (61-jarige) leeftijd.  

 

Dit motiveerde mij nog meer om er samen met mijn partner serieus werk van te maken.  

Ik leerde dingen over mijn eetpatroon en leefstijl en herkende de valkuilen. De regel van 3 en de 7 afspraken zorgden voor een structuur in mijn leven die ik nooit als een straf heb ervaren. 

Week in week uit viel ik af dus ik had ‘de smaak’ te pakken.  

Nog nooit heb ik zo vaak op de etiketten van voedingsproducten gekeken als de laatste weken. In de supermarkt vergeleek ik sommige producten met elkaar en koos ik voor datgene dat het best in ons nieuwe voedingspatroon paste. 

  

Helaas kon ik niet veel bewegen in deze periode doordat ik kampte met 2 blessures. Anders was mijn gewicht  ongetwijfeld nog sneller gedaald. Binnenkort verwacht ik mijn wekelijkse rondje joggen en mijn uurtje sportschool weer op te kunnen pakken.  

Alcohol neem ik minder dan ik gewend was en thuis drink nu ook voornamelijk grote glazen water met een beetje citroen erin voor de smaak. Per week haalden we 8 tot 10 liter melk in huis, nu helemaal niet meer. Het lukt zelfs mij om het vak met zakken chips in de supermarken links te laten liggen.  

Ook kan ik collega’s van harte feliciteren en de taart aan mijn neus voorbij te laten gaan.  

Als ik dan tóch een keer een saucijzenbroodje nuttig dan geniet ik er extra van en ook bewust kiezen in een wok-buffetrestaurant doet mij er niet minder van genieten. De verleidingen leer ik dus steeds beter de baas te zijn.  

 

De weegschaal bij Herriet motiveerde mij keer op keer om deze keuzes te maken!  

De 8 sessies zitten er op en de laatste keer bleek ik dus in een periode van 7 weken 13,4 kilo afgevallen! En ik kan je zeggen dat dit heel goed voelt!  

 

Die zomerbroeken? Die kan ik weer met gemak aan!  

En we gaan door. Met de vakantie in aantocht blijven we ook dan doorgaan met de regel van 3 en die 7 afspraken. Omdat het werkt!  

Mijn partner heeft ook al meerdere keren geprobeerd af te vallen en ook zij haalt met deze afspraken resultaat!  

Dank je wel Herriet, voor die wekelijkse aansporingen en gouden tips!  

Wij zijn er echt heel erg blij mee! 

 

Alex van de Kamp, Dronten 

 

Date:

Category:

Close

Trainingsduur van onze lessen zijn 60 minuten. Het is altijd mogelijk om tussendoor aan te melden. Een proefles is gratis.

Tijden / Locaties
  • Maandag:        9.00 uur. Verzamel en startpunt voor de training is bij de vogeltuinen Eperweg 3-5 ’t Harde
  • Maandag:      19.00 uur. Verzamel en startpunt voor de training is Hellenbeekstraat 86
  • Woensdag:      9.00 uur. Verzamel en startpunt voor de training is bij de vogeltuinen Eperweg 3-5 ’t Harde
  • Donderdag:  19.00 uur. Verzamel en startpunt voor de training is Hellenbeekstraat 86
  • Vrijdag:            9.30 uur. Verzamel en startpunt voor de training is bij de vogeltuinen Eperweg 3-5 ’t Harde
Our socials