Wat is de marge?

Tijdens mijn werk als voedingscoach vertel ik, dat als je je streefgewicht bereikt hebt , het goed is om een marge van in je hoofd te hebben.  Dit is om het zogenaamde jojo-effect te voorkomen. Mensen die zich hierin herkennen, hebben vaker een ruime marge gekend. Een verschil van wel 10 kg of meer. Het ene jaar weeg je bijv. 90 kilo en een jaar later weer 75.  Als jij je streefgewicht hebt bereikt, dan is het goed om een getal in je hoofd te zetten, waar je dus nooit…. maar dan ook NOOIT meer overheen wil. Ook is het goed om een getal in je hoofd te hebben waar je niet ónder wil komen. Meestal begint iedereen dan hardop te lachen, en er wordt dan keihard geroepen: “Nou, dat gaat mij noooooit gebeuren”. Een gezond gewicht is immers geen overgewicht, maar ook geen ondergewicht. Genoeg is genoeg..

Dit doet me denken aan mijn moeders woorden : “Alles waar té voor staat is niet goed. Behalve tevreden”. Eet niet téveel maar ook niet té weinig. Als je het jojo- effect wil voorkomen is het dus verstandig om gewoon te gaan eten. Weg met allerlei diëten. Bij Fit & Slank leer je dat. Simpel en eenvoudig. Dan komen we dus gelijk bij het moraal van het verhaal.

BALANS!  Je balans vinden, is echt niet makkelijk. Vaak is het alles of niks en dat hou je niet een leven lang vol. Je gezonde eetpatroon weer oppakken na een moeilijk moment is echt een hele prestatie. Blijf denken aan jouw marge. En houd deze marge klein.

Kijk eens vaker in de spiegel en wees eerlijk tegen jezelf. Dan blijf jij een leven lang stralen!

Close

Trainingsduur van onze lessen zijn 60 minuten. Het is altijd mogelijk om tussendoor aan te melden. Een proefles is gratis.

Tijden / Locaties
  • Maandag:        9.00 uur. Verzamel en startpunt voor de training is bij de vogeltuinen Eperweg 3-5 ’t Harde
  • Maandag:      19.00 uur. Verzamel en startpunt voor de training is Hellenbeekstraat 86
  • Woensdag:      9.00 uur. Verzamel en startpunt voor de training is bij de vogeltuinen Eperweg 3-5 ’t Harde
  • Donderdag:  19.00 uur. Verzamel en startpunt voor de training is Hellenbeekstraat 86
  • Vrijdag:            9.30 uur. Verzamel en startpunt voor de training is bij de vogeltuinen Eperweg 3-5 ’t Harde
Our socials